Siirry sisältöön

Mikä terapiamuoto sopisi minulle?

Mitä on lyhytterapia?

Lyhytterapia on yhteistyösuhde, jossa terapeutti antaa asiakkaan tarpeista ja voimavaroista lähtöisin olevaa keskustelutukea. Terapeutin kanssa yhdessä aktiivisesti etsitään uusia toiminta- ja ajattelutapoja.

Terapialle asetetaan yhdessä asiakkaan selkeät ja realistiset tavoitteet. Terapiassa keskitytään siihen, mitä tällä hetkellä voidaan muuttaa, jotta arki ja muu elämä olisi mielekkäämpää.

Lyhytterapiasta voi olla sinulle apua, mikäli koet elämäntilanteesta johtuvaa kuormitusta, olet ahdistunut, koet masentuneisuutta tai sinulla on mikä tahansa hankala tilanne, jonka selvittämiseen tarvitset nopeasti tukea.

Lyhytterapiassa käydään tyypillisesti 1–20 kertaa, yksilöllisen tarpeen mukaan

Mitä psykologin vastaanotolla tapahtuu?

Psykologi tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa monenlaisissa elämän muutoskohdissa tai haastavissa elämäntilanteissa kuten kriisissä. Psykologi kartoittaa yhdessä kanssasi elämäntilannettasi ja tukee mielen hyvinvointia selventävien keskustelujen avulla.

Hän suunnittelee ja antaa ohjausta erilaisissa mielenterveyden ongelmissa sekä tarvittaessa tekee psykologisia tutkimuksia ja kirjoittaa näistä lausuntoja. Psykologi antaa tukea myös neurologisissa ongelmissa ja syömishäiriöiden, persoonallisuushäiriöiden sekä traumojen hoidossa.

Mitä on psykoterapia?

Psykoterapiassa tavoitteena on uudenlaisten ajattelu- ja toimintamallien omaksuminen ja yhteisesti luotuja tavoitteita kohti kulkeminen. Psykoterapia voi olla lyhyt- tai pidempikestoista.

Psykoterapiasta voi olla sinulle apua, mikäli sinulla on masennusta, ahdistusta, syömishäiriöitä, personallisuuden häiriöitä tai traumataustaa. Tavoitteena on parantaa mielen hyvinvointia, lisätä toimintakykyä sekä kohentaa elämänlaatua ja vahvistaa itsetuntemusta.

Psykoterapiaan voi hakeutua yksin, läheisen, kumppanin tai perheesi kanssa.