Siirry sisältöön

Sohvan tarina

Istahdimme eräänä sateisena syysiltana sohvalle. Annoimme ajatusten virrata. Päädyimme pohtimaan sitä, mistä asioista mielen hyvinvointi syntyy. Miten jokainen meistä voisi kukoistaa omana itsenään? Sohvalla syntyi ajatus mielen hyvinvointia edistävän yrityksen perustamisesta. Näimme mielessämme keltaisen, pehmeän, energisoivan sohvan. Sohvan, jossa on tilaa kaikille. Se oli hetki, jolloin Sohva sai alkunsa.

Halusimme luoda mahdollisimman paljon mielen hyvinvointia ja vaikuttavuutta sekä yksilöille että yhteisöille. Tämän vuoksi valitsimme ikääntymisen, erityisherkkyyden ja työhyvinvoinnin alueet. Palveluita ei ole tähän mennessä ollut juurikaan tarjolla, vaikka aihe koskettaa Suomessakin miljoonia ihmisiä.  

Ikääntyminen ja elämän tuoma kokemus on valtava voimavara niin yksilöille kuin yhteisöillekin. Haluamme auttaa yksilöitä ja organisaatiota hyödyntämään nämä voimavarat. Erityisherkkyys vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin työssä, arjessa ja ihmissuhteissa. Näitä tarpeita otetaan kuitenkin harvoin huomioon esimerkiksi työelömässä. Haluamme auttaa erityisherkkiä hyödyntämään heidän omia vahvuuksiaan. Mielen hyvinvointi työssä kuuluu kaikille. Uskomme, että tämä on jokaisen menestyvän organisaation kulmakivi.

Hyvän luominen ja auttaminen on meille molemmille kutsumus. Sohva lahjoittaa vuosittain 5 % toiminnan voitosta lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen.

Istahda kanssamme Sohvalle. Lähdetään yhdessä kulkemaan tietä kohti mielen hyvinvointia.

Roosa ja Antti