Heli Heiskanen

Psykologi I Psykologin vastaanotto aikuisille ja nuorille erityisherkkyyteen, (työ)hyvinvointiin, vaativimpiinkin elämän haasteisiin ja kriiseihin. Tilauskoulutus ja työnohjaus.

Tuen yksilöitä ja organisaatioita herkkyyden voimaan, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, aitoon itsetuntemukseen sekä rakentavaan vuorovaikutukseen.

Psykologi, työterveyspsykologi, erityisherkkyyden johtava psykologi, kouluttaja, tietokirjailija

Varaa aika

Tausta

Olen toiminut psykologina, työterveyspsykologina ja kouluttajana yli 20 vuoden ajan. Psykologin vastaanotollani ja koulutuksissaani olen auttanut yli kymmentä tuhatta ihmistä ja eri alojen organisaatioita sekä olen julkaissut kolme tietokirjaa, joista kaksi käsittelee erityisherkkyyttä. 

Olen erikoistunut erityisherkkyyden ymmärtämiseen niin työyhteisön, johtamisen kuin yksityiselämän ja ihmissuhteiden kannalta. Työterveyspsykologina olen oppinut perinpohjaisesti ymmärtämään työelämän haasteita ja vaikutuksia ihmisen mielenterveyteen, jaksamiseen ja työyhteisöjen toimintaan. Olen pitänyt satoja koulutuksia niin yksityishenkilöille kuin monenlaisille työyhteisöille, yrityksille, julkisille organisaatioille ja erilaisissa tapahtumissa erityisherkkyydestä, työhyvinvoinnista ja itsetuntemuksesta. 

Ennen psykologin uraa työskentelin mm. sosiaalityöntekijänä ja erilaisissa palveluammateissa. Psykologina olen työskennellyt niin yksityisen lääkärikeskuksen työterveyshuollossa kuin omassa kokonaisvaltaisessa hyvinvointikeskuksessa sekä vuodesta 2013 alkaen yksityisenä psykologina ja kouluttajana Suomessa ja ulkomailla.

Erityisherkkien vahvuuksien hyödyntäminen on monelta osin vielä alkutekijöissään työpaikoilla ja yhteiskunnassamme. Herkimmät ihmiset huomaavat ja reagoivat ensimmäisinä työpaikan epäkohtiin ja esimerkiksi liian kuormittavaan työympäristöön tai elämäntapaan. Herkän ihmisen tarkkanäköisyys, empatiakyky, syvällinen tiedonkäsittely, luovat kyvyt ja muut yksilölliset taipumukset sisältävät huikean potentiaalin, joka odottaa esiin pääsyään.

– Heli Heiskanen

Erikoistumisalueet

Saat kokonaisvaltaista ja syvällistä tukea erityisherkkyyteen ja herkkyyden voimavaroihin, (työ)hyvinvointiin, mielenterveyteen, itsetuntemukseen, itsetuntoon, ihmissuhteisiin ja kaikenlaisiin ihmiselämän solmuihin ja haasteisiin.

Tarjoan psykologista apua esimerkiksi työssä jaksamiseen, stressin säätelyyn ja uupumukseen sekä työyhteisön konfliktien ja ilmapiiriongelmien ratkaisuun, masennukseen, ahdistukseen, elämänkriiseihin, muutoksiin ja menetyksiin, lapsettomuuteen, vaikeiden kokemusten ja tunteiden käsittelyyn, herkille nuorille, aikuisille ja ikääntyneille, herkän lapsen vanhemmuuteen, ihmisenä kehittymiseen sekä vahvuuksiesi ja voimavarojesi hyödyntämiseen kohti merkityksellistä ja omannäköistäsi elämää.

Hoitofilosofia

Näen ihmisen kokonaisvaltaisesti ja yhdistän työssäni psykologian ja ihmisen henkisen kasvun ymmärrystä, kehon ja mielen harjoituksia ja luovaa ilmaisua. Autan soveltamaan syvällistä inhimillistä ymmärrystä käytäntöön, omaan kasvuun ja arkeen, jotta tieto ei jäisi vain mielessä oleviksi ajatuksiksi ja aikomuksiksi. Tulet nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin olet.

Osaaminen

  • Erikoistumisalueet: erityisherkkyys, työhyvinvointi ja itsetuntemus
  • Palvelut: psykologin etävastaanotto (aikuiset, parit, herkät nuoret ja herkän lapsen vanhemmat), tilauskoulutus ja työnohjaus (johtajat, työntekijät ja organisaatiot)
  • Kieli: suomi ja englanti
  • Koulutus: psykologi (PsM), 2003, työterveyspsykologi, 2005, sosionomi (amk), 1996